Mogyorós-csokis muffin

Elkészítés

Keverjük össze a Tegral Satin Natur-t az egész tojásokkal és a vízzel. Keverés közben adjuk hozzá a felolvasztott lágy margarint (ügyeljünk rá, hogy csak addig keverjük a masszát, míg az egyneművé válik) Adjuk hozzá a masszához a Belcolade csokoládé szemcsét, a mogyorót és keverjük el egyenletesen. A kész masszát töltsük habzsákba, majd nyomjuk ki porcelán vagy süthető papírformákba, muffin kapszliba (porcelán forma esetén, a formát fújjuk ki Spaylix leragadásgátlóval). Melegítsük elő a sütőteret 180-170°C-ra és kb. 15-20 perc alatt süssük készre a muffint.


Tipp:
Mogyoró helyett pisztáciát is használhatunk, ha változatossá szeretnénk tenni a kínálatunkat!

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Muffin és lávasütemény
  • Ősz
  • Tél

Gondolta volna, hogy a manapság reneszánszát élő sütemény a muffin eredetileg angliából származik, mégpedig egész a X. századra nyúlik vissza történetének eredete? A muffin ősének tekintett akkori tésztát még jellemzően Wales-ben, forró kövön sütötték és leginkább a korabeli arisztokrácia házicselédei fogyasztották, hiszen a sütemény alapját a maradék kenyerek és egyéb tészták összegyúrt morzsái jelentették. Ez az angol változat adta aztán az amerikai muffin alapját is. Mára az amerikai változat a közös őstöl olyannyira eltávolodott, hogy szinte csak a nevük ugyanaz. Az amerikai verziót eredetileg cupcake-nek hívták és csupán liszt, vaj, tojás és cukor keverékéből készült, amit pár perc alatt összekevertek, majd muffinpapírban gyorsan megsütöttek. Mivel eredetileg lapos felszínű volt könnyen lehetett díszíteni csokoládéval, gyümölcsökkel, vagy akár habbal. A két változatból alakult ki tehát a ma ismert sütemény, ami persze most is számtalan verzióban ismert, szinte nincs olyan tája a világnak, amelyen járva ne találkozhatánk a muffin speciális elkészítési módjával.