Klasszikus mimóza torta

Összetevők

Videó lejátszása

Technológia

Piskóta

Keverjük ki az összetevőket közepes fokozaton körülbelül 5 percig, majd mérjünk ki 180 grammos adagokat. A kimért adagokat kenjük ki 16 cm átmérőjű lapoknak és süssük meg.


Krém

Forraljuk fel a tej 70%-át. Keverjük össze a cukrot, a tojássárgát és a Cremaniliát a maradék tejjel, majd öntsük a felforrt tejhez. Forraljuk össze a teljes keveréket, majd ezután engedjük kihűlni. Verjük fel az Italmaxot és keverjük össze a kihűlt pudinggal. Végül szűrjük le az ananászt. Az ananász levét forraljuk össze egy kevés Triple Sec desszert likőrrel az íze kedvéért.


Receptünket az alábbi linkre kattintva nyomtatható változatban is letöltheti.

Összeállítás

Készítsünk elő 1 darab 16 cm-es karikát. Helyezzünk bele egy piskóta lapot. Kenjünk 150 g krémet a lapra és szórjuk meg ananász darabokkal. A következő lapot helyezzük a krémre és kenjük meg az ananász sziruppal. Az egész tortát fedjük le krémmel. Az utolsó lapot vágjuk 1-1 cm-es darabokra és fedjük le vele a teljes tortát.