Tegyünk együtt egy fenntarthatóbb jövőért a sütő-, cukrász- és csokoládéiparban!

28 febr. 2023

Napjainkban már nem titok, hogy Földünk veszélynek van kitéve. Az élelmiszeripari rendszerek és folyamatok azonban segíthetnek csökkenteni az emberek bolygóra gyakorolt hatását.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának mintegy negyede az élelmiszerekhez köthető (forrás: WWF). A Puratosnál a kezdetek óta tisztában vagyunk azzal, hogy az élelmiszerek rendkívüli hatással vannak ránk. 

Szeretnénk biztosítani arról, hogy ezt a potenciált megfelelően használjuk ki – oly módon, hogy az embereknek és bolygónknak egyaránt hasznára váljon. 

Az élelmiszeripar innovátoraiként felelősségünknek tekintjük, hogy fenntartható megoldásokat kínáljunk Önnek, biztosítva azt, hogy előrevisszük a világot és elkötelezettek vagyunk egy jobb, fenntarthatóbb jövő mellett. 

A Taste Tomorrow kutatásunk azt mutatja, hogy az emberek átlagosan 57%-a egyetért azzal, hogy a növényi alapú élelmiszerek pozitív hatással vannak a bolygóra. 2021-től az emberek csaknem 64%-a vásárol növényi alapú élelmiszereket, ami a 2018-as 32%-hoz képest jelentős növekedést jelent. Ezen felül az emberek 70%-a előnyben részesíti a fenntartható csomagolással rendelkező élelmiszereket.

A fogyasztók törekednek arra, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat, és beépítsék életükbe a fenntarthatóbb alapanyagokból készült élelmiszerek fogyasztását. Ha Ön fenntarthatósággal összefüggő fejlesztéseket alkalmaz, azzal nem csak a bolygónak tesz jót, hanem a fogyasztók igényeit és szükségleteit is jobban kielégítheti.

Alternatív alapanyagokat kínálunk, amelyek alacsonyabb környezeti hatással bírnak

A Puratos az LCA-módszert használja a termékek környezeti lábnyomának (PEF) mérésére annak teljes életciklusa során, a nyersanyagok beszerzésétől az erőforrás felhasználáson át az életciklus végéig. 

A Taste Tomorrow kutatásunk szerint a vásárlók tudni szeretnék, honnan származik, valamint hol készül az általuk választott élelmiszer. Ugyanez a tanulmány megerősítette, hogy az emberek 90%-a elolvassa az ezzel kapcsolatos leírást a termékek csomagolásán. Azzal, hogy ezeket az információkat megosztja vásárolóival, egyben nyugalmat is biztosít számukra, és azt mutatja feléjük, hogy törődik velük.

 

Növényi alapú termékcsaládunk tej-, tojás- és vajpótló termékei vegán alternatívát kínálnak. Ezeknek az alternatív alapanyagoknak sokkal alacsonyabb a környezetre gyakorolt hatása.

 

●   A Sunset Glaze üzemkész felületi fény használatával 2,5x kisebb hatást gyakorolhat a környezetre, mintha tojást használna.

●   Az Ambiante tejmentes díszítő habalap 2,2x kisebb környezeti hatással bír, mint a tej alapú tejszín.

●   A  Mimetic egy különleges növényi alapú zsiradék, melynek használatával 3x kisebb környezeti hatást érhet el, összehasonlítva a vajjal. Minden tonna croissant készítésénél ez egy tonna  CO2 megtakarítást jelent.

Váltson Ön is ezekre az alapanyagokra és tegye meg az első lépést már ma a jobb jövő felé vezető úton! Mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kötne az íz vagy a minőség tekintetében. 

 

Elkötelezettek vagyunk a felelősségteljes források iránt

A fogyasztókat érdekli, hogy hogyan állítják elő, honnan származnak és hogyan szerzik be az asztalukra kerülő élelmiszereket. Ez számunkra is ugyanolyan fontos. Tisztában vagyunk az alapanyagok iránti erőteljes globális kereslettel, valamint azzal, hogy ez milyen hatást gyakorolhat a környezetre és a közösségekre. A Puratos törekszik arra, hogy nyílt párbeszédet folytasson az ellátási láncok érintettjeivel a felelősségteljes beszerzés biztosítása érdekében. Számunkra elengedhetetlen, hogy a teljes ellátási láncunk egységes etikai normákkal rendelkezzen, ezzel garantálva Önnek a 100%-ban felelősségteljes gyártási és beszerzési folyamatot.  

Tudjon meg többet a felelősségteljes beszerzés iránti elkötelezettségünkről és egyes alapanyagainkról!

Fenntarthatósági álláspontunkat komolyan vesszük és igyekszünk lehetővé tenni ügyfeleink számára, hogy felgyorsítsák fenntarthatósági törekvéseiket, és kézzelfoghatóan bizonyítsák elkötelezettségüket a vásárlóik felé. 

Engedje meg, hogy segítsünk Önnek és együtt járuljunk hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz!