Tápanyag-egyensúly biztosítása a késztermékekben

14 márc. 2025

Bakery

Tápanyagban gazdag élelmiszerek létrehozása kulcsfontosságú a fogyasztók egészsége és a vállalkozás sikerének szempontjából. Az innovatív megközelítések és a jól átgondolt, alternatív összetevők alkalmazásával lehetőség nyílik növelni a késztermékek tápértékét anélkül, hogy az az íz minőségi rovására menne. Olvasson tovább és fedezze fel, hogyan elégítheted ki az egészségesebb élelmiszerek iránti növekvő keresletet.

A tápanyag-egyensúly értelmezése

 

A tápanyag-egyensúly azt jelenti, hogy minden alapvető tápanyagot megfelelő mennyiségben fogyasztunk

A kiegyensúlyozott étrend biztosítja a szervezet egészséges működéséhez szükséges megfelelő arányú tápanyagokat.

Hogyan biztosíthatja a tápanyag-egyensúlyt?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az egészséges étrend alapelvei a következők…

  • naponta kevesebb mint 50g cukor
  • naponta legalább 400g zöldség és gyümölcs
  • naponta legalább 25g rost

Hogyan készíthet tápanyagban gazdag késztermékeket?

A pékek és cukrászok számára 2 kulcsfontosságú területet kell előtérbe helyezni a tápanyag-egyensúly elősegítése érdekében:

  1. A zsír- és cukortartalom csökkentése, ahol csak lehetséges.
  2. Jótékony hatású összetevők használata, mint például valódi gyümölcsök és rostban gazdag alapanyagok, mint a teljes kiőrlésű gabonák és magvak.

A Puratosnál olyan innovatív megoldásokat kínálunk, amelyek a késztermék minden részletét lefedik. Segítjük ügyfeleinket termékeik tápanyag értékeinek optimalizálásában, miközben megőrizzük a funkcionalitást, az ízt és a textúrát.

Cukortartalom csökkentése

Fedezze fel csökkentett cukortartalmú termékkínálatunkat: Puratos csökkentett cukortartalmú megoldások

A cukor az az összetevő, amelyet a fogyasztók leginkább szeretnének csökkenteni étrendjükben, mivel a túlzott cukorfogyasztás összefüggésbe hozható az elhízás és számos más nem fertőző betegség, például a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a fogszuvasodás és egyéb problémák fokozott kockázatával.

Puratos megoldások:

Ezen megoldásaink lehetővé teszik a késztermék cukortartalmának csökkentését anélkül, hogy kompromisszumot kéne kötni a funkcionalitás és az ízélmény terén.

Két kategóriában kínálunk csökkentett cukortartalmú megoldásokat:

  • Teljes vagy koncentrált keverékek
    Cakemix Supersoft
    és Choco Cakemix Supersoft termékeink a hagyományos keverékekhez képest 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaznak.
  • Moduláris megoldások
    A Festipak olyan folyékony cukrász habalap, amely teljesen cukormentes, így tökéletes eleme lehet a bűntudatmentes finomságoknak. 

Legyen gyümölcsösebb, a többiből pedig kevesebb

Törekszünk arra, hogy gyümölcstöltelékeink gyümölcstartalmát minden lehetséges alkalommal növeljük. Ez nemcsak abban segít, hogy a fogyasztók elérjék az ajánlott napi gyümölcsbevitelt, hanem az aktuális fogyasztói igényeknek is megfelel. Taste Tomorrow kutatásunk szerint a fogyasztók 64%-a egészségesnek tartja a gyümölcstöltelékkel készült élelmiszereket.

Gyümölcstöltelékeink, amelyek legalább 50% gyümölcstartalommal rendelkeznek, javítják a késztermékek tápértékét, és vonzóbbá teszik azokat az egészségtudatos fogyasztók számára.

Fedezze fel gyümölcstöltelékeinket:

Topfil

Rosttartalom növelése

Az élelmi rost egy összetett szénhidrát, amelyet a bélrendszer nem tud teljesen megemészteni. A rost elengedhetetlen az egészséges étrendhez és az általános egészséghez, valamint segíthet csökkenteni a cukor- és zsírtartalmat a pékárukban.

Az ajánlott napi rostbevitel eléréséhez kínáljon teljes kiőrlésű kenyereket és egyéb termékeket a fogyasztóknak.

A Puratos termékei, mint például a Puravita, és a Softgrain mind segíthetnek a nagyszerű ízű, magas rosttartalmú termékek létrehozásában.

Érdeklődik megoldásaink iránt? Lépjen velünk kapcsolatba még ma!