Amber: A Puratos legújabb csokoládé innovációja

29 szept. 2021

Vásárlói szokások
Kutatás-fejlesztés

Az íz a vásárlási döntési folyamat kulcsfontosságú kritériuma mind a sütőipari, mind a cukrászipari termékek esetében. A Taste Tomorrow felmérés eredményei megerősítették, hogy a fogyasztók valóban vágynak arra, hogy minden érzékükkel el legyenek kápráztatva.

A szemet gyönyörködtető látvány, a többféle textúra és az ízek kavalkádja elengedhetetlen az érzékszervek elkápráztatásához, mindez pedig segíthet kitűnni a versenytársak közül.

A karamell egy trendi íz

A karamell krémes vagy sós változata világszerte nagy népszerűségnek örvend. Amikor a karamellre gondolunk, akkor leginkább egy cukorból, vajból és tejszínből készült, lágy, krémes, barna főzött krém juthat az eszünkbe.

A karamell kiállta az idők próbáját és az egyik legtrendibb ízként tért vissza (forrás: Mintel, Új termékbevezetések, 2014-2019), egyre nagyobb szerephez jutva mind a csokoládéból készült édességek, mind pedig a cukrászsütemények piacán. 

Éppen ezért bővíti a Puratos is a csokoládé kínálatát egy innovatív termékkel: az Amber csokoládéval. 

Az Amber története

A borostyán (angolul amber) napjaink egyik legértékesebb drágakövének számít, ami a ragyogó színe és sokféle felhasználási módja miatt vált népszerűvé. A fagyanta megkövülésének lassú, természetes folyamata során keletkezik, és ekkor alakul ki a színe is, ami igazán különlegessé teszi.

Az Amber csokoládénk színe élénk és meleg tónusú, pont olyan mint a borostyáné. A drágakőhöz hasonlóan termékünk is teljesen természetes, nem tartalmaz mesterséges aromákat. Előállítása során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy elég időt hagyjunk a megfelelő ízvilág kibontakozásához. 

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace


A Belcolade fehér csokoládé kiváló ízének és könnyű megmunkálhatóságának köszönheti a népszerűségét. A szakembereink segítségével sikerült egy kiváló minőségű terméket létrehozni a csokoládékészítés folyamatának tökéletesítése által. A titok elsősorban a lassan és nagy odafigyeléssel végzett konsírozásban rejlik, ez eredményezi csokoládénk igazán egyedi és egyben összetett ízvilágát.

A Belcolade Selection Amber Cacao-Trace ízprofiljában a sós vajkaramella íze mellett a krémesebb, tejkaramellás jegyek is megmutatkoznak, ami igazán különlegessé teszi a csokoládé ízvilágát.

A kakaótermelők is profitálnak az új termék bevezetéséből, mivel minőségi prémiumot és további csokoládé bónuszt (10 cent) kapnak minden egyes kilogramm eladott csokoládé után. Ez akár több mint egyhavi plusz bevételt is jelenthet a termelők számára éves szinten.