Puratos Sütőipari iskolák Indiában és Brazíliában

Fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak megosszuk tapasztalatainkat partnereinkkel – a pékségekkel, szupermarketekkel és az élelmiszeripar más szereplőivel, akikkel üzleti kapcsolatban állunk -, hanem támogassuk a hátrányosab helyzetű közösségeket is, azokon a helyeken, ahol tevékenykedünk.

Brazíliában és Indiában - mint helyi partnerek - nemzetközi irányelvünkhöz hűen elértük, hogy sütőipari iskolák nyíljanak.

Mint sok más fejlődő országban is, itt sem történt másképpen: a helyi fogyasztók ízlése is átalakult, "elnyugatiasodott", megnövekedett az igény a pék- és cukrászsütemények, csokoládékészítmények iránt.

A szupermarketekben, a pékségekben és édességboltokban, ugyanúgy mint a hotelekben és az óceánjáró hajókon mindenki bővebb termékkínálatot szeretne biztosítani vásárlói, vendégei számára, viszont sok helyen szakemberhiánnyal küszködnek.

A jövő pékei

Azon fiatalok számára, akik a sütőiparban, cukrásziparban vagy az édesiparban szeretnének dolgozni a Puratos két országban is szakiskolai támogatást biztosít. Mindkét országban úgy állították össze a tantervet, hogy az elméleti oktatás mellett gyakorlati tréningeken is részt vegyenek az ott tanulók. A program magában foglalja a gyakornoki időszakokat is különböző cégeknél, amelyek alatt a hallgatók juttatást kapnak. Fontosnak tartjuk azt is, hogy az Indiában, Brazíliában vagy egyéb szakiskolánkban végzett diákokat magunk is alkalmazzuk, vagy partnereinknél helyezkedhessenek el.

Az indiai és brazil projektek sikere alapján a program bővítését tervezzük, hogy még több fejlődő országból származó fiatal is bekapcsolódjon a sütőiparri, cukrászipari és édesipari cégek munkájába.

India

Első sütőipari iskolánkat 2014 augusztusában indítottuk Indiában. Évente 25 hátrányos helyzetű fiatal csatlakozik a programhoz. Sok változatos tanórán keresztül tanulják meg a sütés-főzés alapjait, eljutva a bonyolultabb cukrászati és csokoládékészítő oktatásokig.  

Brazília

2015 áprilisában a Gol de Letra Alapítvánnyal együttműködve az indiaihoz hasonló projektet indítottunk  hátrányos helyzetű Sao Paolo szomszédságában, ahol minden évben mintegy húsz tanulónak nyílik lehetősége a tizennyolc hónapos műhelymunkában való részvételre.

 

Ha többet szeretne megtudni sütőipari iskoláinkról, látogasson el a Kapcsolat oldalra!