Zserbós babka

Összetevők

Az örök klasszikus, zamatos zserbós töltelék, egy ellenállhatatlanul puha textúrába rejtve. Tegye különlegessé a húsvéti időszakot és készítse el babka receptünket, melyet a fogyasztók által kedvelt, hagyományos ízvilág tesz igazán élvezetessé.

Technológia

Dagasszunk tésztát az összetevőkből 3 perc lassú és 5 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 26°C legyen. A tésztaérés 15 perc, a tészta feladási súlya 250 g legyen. Ezután pihentessük a tésztát 5 percig. Közben készítsük elő a töltelékünket. Keverjük össze a Dolce Diót a Topfil Sárgabarackkal és a Belcolade csokoládé szemcsével. Pihentetés után a kimért tésztát nyújtsuk téglalap alakúra, majd kenjük meg a diós-barackos töltelékkel. 25% tölteléket használjunk a tésztára számolva. Végül tekerjük fel a tésztát, vágjuk ketté középen és fonjuk össze, majd helyezzük formába. Kelesszük 45 percig 38°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CL felületi fénnyel, majd süssük készre 180°C-on 18-20 perc alatt. Melegítsük fel a jégzselét a felhasználás előtt, hogy ne ragadjon a felülete. Végül a kihűlt kalácsokat kenjük le a jégzselével és szórjuk meg tört pörkölt dióval.

Receptünket az alábbi linkre kattintva letöltheti nyomtatásra alkalmas változatban.

Tudjon meg többet!

ATTENTION

An error occurred while rendering this component.

Please consult your application support team.