Rozmaringos Túrótorta Sárgabarackkal

Elkészítés

Gyümölcstöltelék: Tegyünk egy 16 cm-es tortakarikába 120 g Topfil Sárgabarack gyümölcstölteléket, egyenletesen terítsük szét, tegyük a fagyasztóba, és várjunk addig, amíg a töltelék koronggá fagy.

Túrótöltelék: Törjük át a túrót, keverjük hozzá a Deli Quark töltelék alapot és a rozmaring olajat.

Linzer tészta: A pisztácia kivételével, gyúrjuk egybe az összetevőket, és készítsünk linzertésztát. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm-es vastagságúra és 180°C-os sütőben süssük készre kb. 16 perc alatt. A kisült-kihűlt tésztából mérjünk ki 225 g-ot, törjük össze és adjunk hozzá 85 g olvasztott margarint és 35 g darabolt pisztáciát, amelyek összekeverésével készítsünk masszát. Használjunk a gyümölcstöltelék fagyasztásánál használt 16cm átmérőjű tortakarikánál nagyobb (kb. 18 cm) átmérőjű tortakarikát, amelynek alját és oldalát béleljük ki a pisztáciás masszával. A masszával kibélelt karikába töltsük bele a túrótöltelék felét, terítsük szét egyenletesen, majd a fagyasztóból vegyük ki a megfagyott 16 cm átmérőjű Topfil Sárgabarack korongot és helyezzük a túrókrémre. A maradék túrókrémmel vonjuk be a korongot. Süssük készre a tortát 170°C-os sütőben kb. 55 perc alatt.

Díszítés: Keverjünk össze 200 g Topfil Sárgabarack gyümölcstölteléket, 50 g Miroir Natur fényzselével és 1 g rozmaring olajjal, majd vonjuk be a kihűlt torta tetejét. Vegyük le a karikát (18 cm) a tortáról és Harmony Sublimo fényzselével lekent friss vagy konzerv sárgabarackot tegyünk a torta tetejére. A tortát díszítsük friss rozmaringgal közvetlenül a tálalás előtt.


Tipp
A könnyebb szervírozás érdekében, felvágás előtt tároljuk hűtőszekrényben 12 órán keresztül.

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Linzerféleség
  • Torta
  • Nyár