Pünkösdi kovászos kalács

Technológia

Leírás

Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 4 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Figyeljünk arra, hogy a teljes zsiradék mennyisége a lassú dagasztás végén kerüljön a dagasztó csészébe. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 29°C legyen. A tésztaérés 10 perc. Tésztánkat osszuk 100 g-os darabokra és sodorjunk rudakat belőle. Fogjunk három sodratot és fonjunk belőle kalácsot. Az így kapott tésztát kelesszük lemezen 40 percig 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CL felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os gőzmentes sütőben kb. 28 percig. 


Igény

  • Tavasz

A kovászos kalács titka

Nehézségi fokozat:  

A kovászt évezredek óta használják kenyérsütéshez. A Sapore Bánk Bán kovászunkat azonban nemcsak hagyományos kenyerekhez ajánljuk, a kissé fanyar, édeskés íze nagyon jól passzol a kalácsokhoz is. Ha igazán finomat szeretne sütni, akkor készítse idén pünkösdre a kalácsot Sapore Bánk Bán folyékony búzakovászunkkal.