Őszi varázs

Elkészítés

Karamellás lap: készítsünk pralinét a B Milk Caramel CAR/J tejcsokoládé, az Aristo Decor HF margarin, és a Praline Noisette mogyorópaszta összemelegítésével. Habosítsuk fel a tojást a cukorral, majd keverjük bele az előzőleg előmelegített pralinéba. Utoljára az átszitált lisztet és a sót keverjük a pralinéba. Az így kapott masszából kenjünk lapokat és 180°C-on 5-10 perc alatt süssük ki zárt tiplivel. Amikor kihűlt a lap szeleteljük fel tetszőleges, de egyforma darabokra.

Vaníliás krém: készítsünk pudingot úgy, hogy a Cremanília Plus pudingport és a cukor 1/3 részét szárazon összekeverjük, majd hozzá adjuk a tej 1/4 részét, és csomómentesre keverjük. A maradék tejet forraljuk fel, és keverjük bele az előzőekben elkészített puding alapot. Gyakori kevergetés mellett forraljuk fel. Közben a maradék cukrot és a tojásfehérjét habverő gép segítségével verjük kemény habbá. A kemény habot keverjük össze óvatosan a forró pudinggal úgy, hogy a hab ne törjön össze! Az így elkészített krémet még melegen töltsük bele sima csöves habzsákba és nyomjunk a kisült lapocskákra kis gömböket. Amikor a kisült lapot telenyomtuk, tegyünk rá még egy lapot és erre is nyomjunk kis gömböket, amelyre tegyük rá a harmadik lapot.

Tegyük a szeleteket hűtőbe, és amikor a krém kihűlt és stabillá vált vegyük ki a hűtőből és fektessük oldalukra a szervírozó tányéron, majd halmozzunk alma tölteléket a tetejére.


Tipp:
Időt takaríthatunk meg, ha előző nap elkészítjük a karamellás lapokat! Letakarva tároljuk, hogy ne száradjon ki!

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Leveles tészta
  • Ősz