Mogyorós kalács

Elkészítés

Elkészítés

Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 30°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután nyújtsuk ki a tésztát és kenjük el rajta a mogyorótölteléket egyenletesen, majd tekerjük fel. Az így kapott sodrott tésztát vágjuk fel hosszában és fonjuk össze. Kelesszük Spraylix leragadásgátlóval kifújt sütőformában 40 percig 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CN20 felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os sütőben. Forraljuk fel a Harmony jégzselét a felhasználás előtt, hogy ne ragadjon a felülete. Végül a kihűlt kalácsokat kenjük le a jégzselével és szórjuk meg tört pörkölt mogyoróval.


Igény

  • Húsvét

Tipp: A töltelékbe keverjünk 3-5% Classic karamellt, így még egyedibb ízt kapunk.