Krémes mogyorós csiga

Elkészítés

Dagasztás: Az összetevőkből dagasszunk tésztát 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 22°C legyen.
Behajtás: A tésztát nyújtsuk ki és tegyük rá az Aristo Croissant lapmargarint az egyik felére. A másik felét hajtsuk rá úgy, hogy a tésztaréteg a margarin alatt és felett egyenlő vastagságú legyen. A margarinnal együtt nyújtsuk ki hosszában és egy szimpla hajtással hajtsuk be. A tésztát forgassuk el 90°-al és ismételjük meg a szimpla hajtást. Ezután hűtőben pihentessük letakarva 25-30 percig. A pihentetés után tegyünk újabb szimpla hajtást a tésztára.
Formázás: A tésztát nyújtsuk 4-5 mm vékonyra. Először kenjük rá a tésztára számított 15% Carat Kimocrem kakaós tölteléket, majd a további tésztára számított 15% bekevert mogyorós tölteléket. A töltelékkel megkent tésztát tekerjük  fel és vágjuk 110 grammos szeletekre.
Kelesztés: A feltekert csigákat kelesszük lemezen 45 percig 37°C-on 84% páratartalmú kelesztőben. A kelesztés végén kezeljük a felületét Sunset Glaze CL felületi fénnyel.
Sütés: Légkeveréses sütőben kis gőzzel süssük készre 210°C-os sütőben 14 perc alatt.
Díszítés: Forraljuk fel a jégzselét a felhasználás előtt, hogy ne ragadjon a felülete. Végül a kihűlt csigákat kenjük le vagy spineljük jégzselével és ízlés szerint szórjuk meg tört pörkölt mogyoróval.


Tudjon meg többet!

ATTENTION

An error occurred while rendering this component.

Please consult your application support team.