Creme Brulée

Elkészítés

Forraljuk fel a Festipak-ot, a tejet és a vanília rudakat, majd tegyük félre 10 percre. 10 perc elteltével szűrjük át a vaníliás elegyet. Keverjük el a cukrot a tojássárgájával és öntsük hozzá a vaníliás elegyhez. 85°C-ra melegítsük fel, majd töltsük ki tűzálló tálkákba és 95°C-on 45-60 percig „sütjük”.

Csokoládés Creme brulée

Alaprecept: 1200 g, Belcolade Dark Selection: 150 g. Elkészítés: A csokoládét adjuk az alap krémhez, melegítsük fel 85°C-ra és a továbbiakban úgy járunk el, mint az alapreceptnél.

Kávés Creme brulée

Alaprecept: 1200 g, Classic Mokka: 36 g. Elkészítés: A Classic Mokka-t adjuk az alap krémhez, melegítsük fel 85°C-ra és a továbbiakban úgy járunk el, mint az alapreceptnél.

Pisztáciás Creme brulée

Alaprecept: 1200 g, Summum Pisztácia: 120 g. Elkészítés: A Summum Pisztácia-t adjuk az alap krémhez, melegítsük fel 85°C-ra és a továbbiakban úgy járunk el, mint az alapreceptnél.

Dekoráció

Szervírozás előtt a Creme Brulée felületét szórjuk meg barnacukorral és karamellizáló pisztoly segítségével a Creme Brulée felületén a cukrot karamellizáljuk meg. .


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Pohárkrém
  • Ősz

A crème brûlée (magyarul "égetett krém") egy klasszikus francia édesség, egy pofonegyszerű, mégis nagyszerű dolog. Lágy vaníliakrém, rajta roppanós karamellréteg. Nincs túlbonyolítva, mégis isteni finom!