Amber tart

Technológia

Leírás

Tart tészta készítése: Az összetevőket összegyúrjuk, majd 3 mm-es vastagságúra nyújtjuk és tart formába helyezzük. 170°C-on 10-12 percig sütjük. 

Készítsük el a ropógos réteget: A Belcolade Amber fehér csokoládét melegítsük össze a Praliné Noissette mogyorópasztával, majd adjuk hozzá az ostyatöretet és a kávéport is. Nyújtsuk ki két szilikon papír segítségével és tegyük hűtőbe. A piskóta összetevőit egy keverő tálban 5-7 percen át keverjük magas fokozaton. Kenjünk 4 mm-es lapokat, süssük 230°C-os sütőben 3-5 percig.

Kávés krém: A zselatint beáztatjuk a vízbe. A tejet, a cukrot, a kávéport felforraljuk, és hozzáadjuk a zselatinmasszát. 85°C-ra hűtjük és leszűrjük. 

Belcolade  Amber  kávés mousse krém: A zselatint beáztatjuk a vízbe. A Festipak habalapot és a tejet felforraljuk, majd 85°C fokra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, végül a zselatin masszát, a  Belcolade Amber fehér csokoládét és a kávéport. A Festipak habalapot 80%-ig felverjük és a mousse-hoz adjuk. Az így kapot krémet a tart forma átmérőjével megegyező szilikon formába öntjük és kifagyasztjuk. Fagyasztás után bársony fújással dekoráljuk, ami Belcolade Kakaóvaj és Belcolade Amber fehér csokoládé 1-1 arányban. 40°C-ig melegítjük és 25-30°C-on szórópisztoly segítségével lefújjuk. 

A késztermék felépítése: A tart formával megegyező méretű ropogós réteget szúrunk ki, ez kerül alura. Erre helyezünk egy hasonló méretű mandulás piskóta korongot, majd teleöntjük a kávés kémmel és lefagyasztjuk. Végül ráhelyezzük a lefújt kávés mousse-t.


Igény

  • Valódi belga csokoládé

Tudjon meg többet!

Kapcsolódó receptek