Amber opera szelet

Technológia

Leírás

Piskóta elkészítése: A piskóta összetevőit tegyük egy keverő tálba és 7 percig keverjük közepes fokozaton. A kétszer 350 grammnyi masszát kenjünk ki 25x30 cm-es lapnak. Süssük 220°C-on 3-5 percig.

Roppanós réteg elkészítése: A roppanós réteghez a Belcolade Amber fehér csokoládét és a Praliné Noisette mogyorópasztát melegítsük össze és adjuk hozzá az ostyatöretet is.

Krém elkészítése: A vízbe áztassuk be az étkezési zselatint. A Festipak habalapot forraljuk fel, utána adjuk hozzá a zselatin masszát, a Belcolade Amber fehér csokoládét és a Praline Noisette mogyorópasztát, majd hűtsük le 85°C-ig. Közben a Montamix habalapot verjük fel 70%-ig és keverjük össze a kihűlt krémmel. 

A bevonó elkészítése: A bevonó összetevőit melegítsük össze kb. 40°C-on. 

A késztermék felépítése: Egy 25x30 cm-es keretbe helyezzünk szilikonos papírt és kenjük bele a 375 gramm roppanós krémet, majd helyezzük rá a piskótalapunkat. Erre a rétegre öntsük rá az elkészített mousse-t és tegyük egy órára a hűtőbe. A dermesztés után tegyük rá a második piskótalapot is. Végül vonjuk be kb. 150 gramm bevonóval. Dekoráljuk Belcolade Amber fehér csokoládéval.


Igény

  • Valódi belga csokoládé

Tudjon meg többet!

Kapcsolódó receptek