5th Avenue Desszert

Titulus

Elkészítés

Omlós lap: Készítsünk masszát az összetevőkből, tegyük keretbe, és kenjünk vékony lapokat belőle. Süssük készre 200C-os sütőben. Puding: Az összetevőket öntsük egybe és főzzünk belőlük pudingot, majd hagyjuk kihűlni.

Csokoládé krém: A tejet, a Whippak-ot, a cukrot öntsük egybe, majd keverjük hozzá a tojássárgáját, és folyamatos kevergetés mellett kb. 70-75°C-ra főzzük fel. Öntsük a csokoládéra és addig keverjük, amíg egynemű krémet nem kapunk. A krémet fóliázzuk le és tegyük hűtőbe.

Desszert készítés: Verjünk habbá 700g Whippakot, amelyhez keverjük hozzá a kihűlt, és áttört vanília pudingot. Az így nyert vaníliás krém felét kenjük rá a keretben lévő vékony omlós lapokra, majd a krémbe húzzunk Topfil Meggy töltelék csíkokat. A maradék vaníliás krémmel fedjük be a meggy csíkokat, és a tetejére tegyünk egy másik vékony omlós lapot. Fóliázzuk le a keretet és tegyük hűtőbe. Felhasználás előtt vegyük ki a keretet a hűtőből, és vágjunk ki belőle egy nagy hasábot. A hasábot tegyük tortadeszkára, és díszítsük fel csokoládé krémmel. Szeleteljük közvetlenül tálalás előtt.

Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl a Brownie-t, mert elveszítheti a rá jellemző nedves-tapadós jellegét!


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Piskóta
  • Ősz
  • Tél