A Puratos új vezérigazgatót és igazgatósági elnököt nevez ki

20 dec. 2021

Cégszintű

 

A Puratos, a sütő-, a cukrász- és a csokoládéipari alapanyagok globális piacvezetője, örömmel jelenti be Pierre Tossut vezérigazgatói és Cédric van Belle igazgatósági elnöki kinevezését, 2022. január 1-jei hatállyal. Céljuk az új feladatkörükben, hogy tovább erősítsék a Puratos globális szerepét és hogy 2030-ra elérjük az ötmilliárd eurós forgalmat. Az új vezetői kinevezésekkel tovább visszük vállalatunk hagyományait, hosszú távú pénzügyi stabilitását és családi vállalkozásunk történelmét.

A leendő vezérigazgató, Pierre Tossut a Puratosnál eltöltött 26 éves szakmai pályafutása alatt sikeresen vezetett olyan csapatokat, melyek kimagasló teljesítményt nyújtottak. Közvetlenül ő felelt a Puratos kutatás-fejlesztéséért, marketingjéért, termékmenedzsmentjéért és értékesítéséért, valamint ő alakította ki a vállalatcsoport egészség & jó közérzet szemléletét, amely a kezdetektől fogva a vállalat egyik fő fókusza. Ezt megelőzően ő vezette a vállalatcsoport globális kutatás-fejlesztés tevékenységének bővítését egy 475 fős nemzetközi csapat élén. 

Pierre Tossut Daniel Malcorps utódja lesz, aki az elmúlt 20 évben sikeresen vezette a vállalatot. A bejelentést Malcorps így kommentálta: 

"Pierre innováció területén szerzett tapasztalata alkalmassá teszi őt arra, hogy vezérigazgatóként vállalatunkat a következő évszázadba vezesse. Tapasztalt vezető, akinek a kutatás-fejlesztés és az innováció a vérében van. Jól megérti ügyfeleink igényeit, és hihetetlen érzéke van ahhoz, hogy tartós partnerkapcsolatokat építsen ki szerte a világon."

Pierre Tossut, a leendő vezérigazgató elmondta: "Az emberek, akikkel együtt dolgozunk, és a Puratos ügyfélközpontúsága volt mindig is a sikerünk kulcsa, és gondoskodunk arról, hogy ezek továbbra is a fókuszban maradjanak. Mi a Puratosnál úgy gondoljuk, hogy az élelmiszereknek rendkívül fontos szerepe van az életünkben – biztosítja a megfelelő tápanyagok bevitelét a szervezetünk számára, de emellett örömforrás is, ünnepélyessé teheti az élet nagy eseményeit és összehozhat akár különböző háttérrel rendelkező embereket is. Az élelmiszeripari innováció a jó ügyet szolgálja, éppen ezért arra törekszünk, hogy innovatív termékeket fejlesszünk az emberek egészségének & jó közérzetének megőrzése érdekében és előre vigyük az iparágat, az ügyfeleinket, az embereket és a bolygónkat. Nagyon ambiciózusak vagyunk, és minden olyan eszközt biztosítunk, ami ahhoz kell, hogy az elkövetkező években még nagyobb globális szerephez juthassunk, azzal a konkrét céllal, hogy 2030-ra elérjük az ötmilliárd eurós forgalmat."

Cédric Van Belle lesz az igazgatótanács új elnöke. Őt először 2016-ban választották be a Puratos Group igazgatótanácsába, a részvényesek harmadik generációjának tagjaként. 2003 óta vezeti a családi tulajdonban lévő csokoládémúzeumok globális hálózatát (Choco-Story). Aktív tagja a cégcsoporton belül több bizottságnak, és elnöke a Next Generation Cacao Foundationnek, a Puratos alapítványának, amelynek küldetése, hogy hozzájáruljon a kakaótermelők és közösségek társadalmi, gazdasági és környezeti fejlődéséhez.

Eddy Van Belle, az igazgatótanács jelenlegi elnöke így nyilatkozott: " Egy nagyon alapos kiválasztási folyamat előzte meg a részvényesek és az igazgatótanács tagjainak döntését, mely során a részvényesek harmadik generációjának tagjai közül egyhangúlag Cédricet választották ki az igazgatótanács jövőbeli elnökének. Cédric mindig is nagyon elkötelezett volt a családi tulajdonú vállalkozásunk hosszú távú jövőképének megvalósítása iránt, mellyel pozitív változásokat hozhatunk az emberek, a bolygó és a társadalom egészre nézve."

Cédric Van Belle hozzáteszi: "Nagy erőssége egy családi vállalkozásnak, mint amilyen a Puratos is, hogy nem negyedéves célkitűzésekben, hanem generációkban képes gondolkodni. Ezért elköteleztük magunkat egy olyan működési modell mellett, amely túlmutat a gazdasági értékteremtésen, fenntartható, tiszteletben tartja mások érdekeit és kiegyensúlyozott. Ennek érdekében olyan tervek megvalósításán dolgozunk, melyek elősegítik a CO2 kibocsátás, a vízfelhasználás és a hulladékmennyiség csökkentését. Alapanyagainkat megbízható forrásokból szerezzük be és arra törekszünk, hogy biztos és stabil bevételi forrást tudjunk biztosítani a termelők számára. Együttműködünk a helyi közösségekkel és sütőiskolákba történő beruházásainkkal képzési lehetőséget biztosítunk, ami kiugrási lehetőséget jelent a programban résztvevők számára. Elkötelezettek vagyunk munkavállalóink iránt, és olyan munkakörülményeket biztosítunk számukra, amelyekkel támogatjuk a személyes fejlődésüket és mindenki egyenlő érvényesülését. Izgatottan nézek elébe a Puratos jövőjének és családi vállalkozásunk fejlődésének. "