Magyarországon a Puratos fenntartható csomagolást vezet be hazai gyártású termékeire

7 jún. 2024

Cégszintű
Real Belgian chocolate
Belcolade
Products
Elkötelezettségeink

Az élelmiszeripari alapanyagok és megoldások globális szolgáltatójaként a Puratos elkötelezett a fenntarthatóság és a felelős üzleti gyakorlat iránt. Fontos célkitűzésünk, hogy csökkentsük termékeink és vállalatunk egészének környezeti hatását. Ezen projekt részeként szeretnénk bemutatni Önnek legújabb, újrahasznosítható 15 kg-os zsák csomagolásunkat, amely a hazai gyártású termékek esetében kerül bevezetésre.

Megújult csomagolás egy jobb bolygó és az ügyfélélmény érdekében

A Puratosnál jelentős előrelépést teszünk a fenntartható csomagolás fejlesztésében. Az élelmiszeripar egyik vezető innovátoraiként tisztában vagyunk az élelmiszer-biztonság és a tartósítás jelentőségével. Emellett elkötelezettségként tekintünk arra, hogy környezeti hatásunkat minimalizáljuk. Ezért kiemelt projektként kezeltük a fenntartható csomagolásra való átállást, amely továbbra is az élelmiszerek tartósságát és védelmét szolgálja, miközben maximális kényelmet kínál ügyfeleink számára.

Ha Ön olyan beszállítókkal működik együtt, akik újrafelhasználható vagy újrahasznosítható csomagolást alkalmaznak és biztosítanak, az garantáltan támogatja Önt abban, hogy az Ön által használt csomagolások hulladékának redukálásával jelentősen csökkentse termékei és vállalata egészének környezetre gyakorolt hatását.

Erősítse meg márkája hírnevét és mutassa meg milyen lépéseket tesz egy élhetőbb bolygó érdekében

Emelje magasabb szintre márkája hírnevét és mutassa meg ügyfeleinek, hogy törődik a bolygóval, és valódi erőfeszítéseket tesz környezeti hatásának csökkentése érdekében. Fenntarthatóság-orientált élelmiszeripari vállalatként támogatjuk Önt fenntarthatósági mutatója javításában, és segítünk megszólítani a környezettudatos fogyasztóit, akik egyre inkább olyan megoldásokat keresnek, amelyek igazodnak értékeikhez.

Az egyedülálló Taste Tomorrow fogyasztói kutatásunk szerint, a magyarországi fogyasztók 70%-a egyetért azzal, hogy minden élelmiszert fenntartható csomagolásban kellene forgalmazni, 58%-a korlátozza az egyszer használatos csomagolást, amikor élelmiszert vásárol és 50%-a pedig aktívan keresi, illetve vásárolja az olyan élelmiszereket, amelyeknek nincs, vagy éppenséggel fenntartható a csomagolása.

Új, fenntartható csomagolásunk legfontosabb előnyei

  • Új csomagolóanyagunk előállítása fenntarthatóbb módon történik, kevesebb vegyi anyag és energia felhasználásával.

  • A papír alapanyagon kívül olyan környezetbarát nyersanyagokból készül, mint például a feliratozáshoz használt vizes bázisú festék és oldószermentes vizes bázisú ragasztó.

  • A zsákok úgy lettek tervezve, hogy a papír- és polietilén rétegeket egyszerűen szét lehessen választani egymástól, ezáltal is segítve azt, hogy ezek a csomagolások könnyen újrahasznosíthatóak legyenek.

  • Az új csomagolás továbbra is biztosítja a termék megfelelő védelmét, miközben fenntartható is.

  • A csomagolás design kialakításakor is törekedtünk a fenntarthatóságra: 100%-ban fehérítetlen papír, egyszínű nyomtatás, csökkentett festékfelhasználás. Ezen változtatás jelentősen csökkenti termékeink környezeti hatását, ezáltal közvetetten segítjük Önt is fenntarthatósági mutatóinak javításában

A Puratosnál törekszünk arra, hogy pozitív hatást gyakoroljunk bolygónkra, és nem vesszük félvállról ezt a nagy felelősséget. Az Ön és a jövő nemzedékei iránti elkötelezettségünk érdekében egy olyan holisztikus működési modellt követünk, amely fenntartható, tiszteletteljes és kiegyensúlyozott.

Elköteleztük magunkat amellett, hogy 2025 végére minden csomagolóanyagunkat teljes mértékben újrahasznosíthatóvá vagy újra felhasználhatóvá tegyük, ez pedig jól mutatja a fenntarthatóság és a felelős üzleti gyakorlat iránti elkötelezettségünket.