Fedezze fel a Cacao-Trace legfrissebb eredményeit a fenntartható kakaó hatása terén

Induljon el egy olyan úton, ahol a nagyszerű íz találkozik a pozitív cselekedettel! Cacao-Trace programunk célja, hogy egy fenntarthatóbb jövőt teremtsen a kakaó ellátási lánc és a programban résztvevők számára. Fedezze fel, hogy a Cacao-Trace milyen mélyreható hatást gyakorol a kakaótermelő közösségekre, ügyfeleinkre, az Ön fogyasztóira és a bolygóra!

Termelők támogatása, életkörülmények átformálása

A Cacao-Trace esetében elkötelezettségünk túlmutat a kiváló minőségű kakaóbabokon. Ügyfeleinkkel közösen támogatjuk a kakaótermelő gazdákat és hosszútávú hatást gyakorolunk a programban résztvevő közösségekre. A Minőségi Prémium és a Csokoládé Bónusz mechanizmusok révén biztosítjuk, hogy a Cacao-Trace kakaótermelők jobb bevételhez jussanak, ami 2-5 havi jövedelmet jelent. Csak 2023-ban a Csokoládébónusz 2,4 millió euro összeget ért el, amelyből 8 országban 23 247 termelői család részesült.

A Next Generation Cacao Foundation 2023-as éves jelentésében további részleteket olvashat aktuális eredményeinkről.

A kakaótermelőknek közvetlen kifizetések és közösségi projektek révén, a 100%-ban visszatérített csokoládébónusz jár, amely hozzájárul a kakaótermelő közösségek életét megváltoztató hatásokhoz. 2023-ban a Cacao-Trace program átalakító projekteket támogatott, amelyek 12 iskolai projekt befejezésével szebb jövőt alakítottak ki kakaótermelőink gyermekei számára, és 46 ívóvíz berendezés építésével folyamatos hozzáférést biztosítottak a tiszta, iható vízhez a kakaótermelők közösségei számára.

A kakaólánc fenntartható jövőjének megteremtése

A kakaólánc fenntartható jövőjének megteremtése

Azzal, hogy kakaó-ellátási láncunkban a "Carbon in setting program" révén kompenzáljuk széndioxid kibocsátásunk egy részét, tovább kívánjuk csökkenteni karbonlábnyomunkat, és támogatjuk a kakaótermelőket abban, hogy klímatudatosabb és ellenállóbb gazdaságokat építhessenek ki. Jelenleg már 6 Cacao-Trace programban vagyunk aktívak az agrárerdészet és klímatudatos gazdálkodási kezdeményezésekkel, és célunk, hogy 2030-ig 3,4 millió fát ültessünk.

Vállalkozásának megerősítése, a fenntarthatóság fokozása

A Cacao-Trace sikere és jelentős hatása egy olyan együttműködésen alapul, amely lehetővé teszi közösségeink, ügyfeleink és partnereink számára, hogy a csokoládé szerelmeseinek kiváló ízű, élvezetes csokoládét kínáljanak.

Versenyelőnyhöz juttatjuk ügyfeleinket, kihasználva a fenntartható kakaó alapú termékek lendületes növekedését, mivel a fogyasztók 58%-a szeretne fenntartható gazdálkodási módszerekkel előállított élelmiszereket vásárlni (Taste Tomorrow 2023, Magyarország). Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett, hogy biztosítsuk a csokoládékészítők, cukrászok és pékek számára a kivételes kakaóalapú termékekhez való hozzáférést, amelyek összhangban vannak az aktuális fogyasztói trendekkel. A Cacao-Trace egyedi megközelítése és háttértörténete növeli a késztermék értékét, biztosítva Ön számára, hogy igazán élvezetes és kiváló ízű csokoládét kínálhassa fogyasztói számára. Fedezze fel, hogy a fenntarthatóbb csokoládé-lánc iránti elkötelezettsége miként emeli magasabb szintre mind a csokoládéalapú alkotásait, mind pedig a fogyasztók elégedettségét.

Szeretne további részleteket megtudni a Cacao-Trace Fenntartható Kakaó Programunkról?