Milyen intézkedéseket hozott a Puratos a vírus további terjedésének megelőzése érdekében?

Világszerte, így Magyarországon is, a kormányok az élelmiszeripart stratégiai ágazatnak tekintik egy krízis idején. A Puratos egy meghatározó piaci szereplő, amely alapanyagokkal látja el partnereit, így hozzájárul ahhoz, hogy emberek milliói juthassanak élelmiszerhez. Ez hatalmas felelősség, így kiemelkedően fontos, hogy a termelési és ellátási folyamataink továbbra is zavartalanul működjenek.

Helyi és globális szinten működő munkacsoportokat hoztunk létre, amelyek folyamatosan nyomon követik a nemzetközi egészségügyi szervezetek és a helyi hatóságok által rendelkezésre bocsájtott információkat és útmutatásokat, illetve ezeket az üzleti folyamatokba beépítik. 

Általános óvintézkedések a Puratos-nál

Az elsődleges prioritásunk az, hogy megakadályozzuk a vírus további terjedését.

Követjük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alapvető higiéniával kapcsolatos tanácsait:

 • Gyakran mosson kezet, lehetőség szerint fertőtlenítő hatású szappannal.
 • Másoktól tartson legalább 1,5 méter távolságot.
 • Kerülje a szem, orr és száj érintését.
 • Tüsszentésnél és köhögésnél mindig használjon papírzsebkendőt, amelyet használat után azonnal dobjon ki egy zárt szemetesbe. Ha nincs kéznél papírzsebkendő, tüsszentsen a könyökhajlatába.
 • Kerülje a kézfogást és a közvetlen érintkezést másokkal.
 • Ha influenzaszerű tüneteket észlel magán, maradjon otthon és hívja fel a háziorvosát.

A telephelyeinken a személyi higiéniai szabályok betartására vonatkozó figyelemfelhívó táblák és fertőtlenítőszerek kerültek kihelyezésre.

A takarítást végző kollégák kiemelten ügyelnek a közösen használt felületek (pl. kilincsek, étkezőasztal stb.) rendszeres fertőtlenítésére.

Alkalmazottaink egészségének megóvása

A kollégák számára a közlekedés és a napi magánügyek intézésének céljára textilmaszkokat szereztünk be.

Egyes pozíciókban - ahol ez a munka jellegéből adódóan megoldható - lehetővé tettük az otthoni munkavégzést.

Azon munkavállalóink megóvása érdekében, akik továbbra is a telephelyeinken dolgoznak, az általános óvintézkedéseken felül további intézkedéseket is bevezettünk. Az élelmiszer előállítására és raktározására szolgáló üzemi területeken:

 • a közösen használt eszközök (pl. magasemelő, targonca, kézi raklapemelő) kézzel érintett felületeit minden műszak kezdetekor fertőtlenítjük. 
 • a nem erre a területre beosztott kollégák csak indokolt esetben léphetnek be.

Ügyfeleink és üzleti partnereink egészségének megóvása

A személyes megbeszéléseket, amennyiben lehetséges, telefonhívással vagy videókonferenciával váltjuk ki.  Amennyiben elkerülhetetlen a személyes találkozó, akkor a résztvevők között is kötelező a minimum 1,5 méteres távolság tartása.

Telephelyeink látogatását minimálisra korlátoztuk. 

 • A telephelyeinken a közvetlen vevői kiszolgálást felfüggesztettük.
 • Az összes alkalmazott és látogató testhőmérsékletét mérjük, aki a telephelyünkre (üzemi vagy irodai területre) érkezik. Akinél 37,5°C vagy annál magasabb hőmérsékletet mérünk és influenzaszerű tünetei vannak, az nem léphet be a telephelyünkre. 
 • A látogatókat megkérjük, hogy kövessék az előírt higiéniai óvintézkedéseket (kézmosás és fertőtlenítés).
 • A látogatóknak csak az egészségügyi nyilatkozat kitöltése után engedélyezett a belépés. 

Utazási korlátozásokat vezettünk be. Az összes külföldi szakmai utazást elhalasztottuk a vírus további terjedésének megelőzése érdekében.

Minden rendezvényünket elhalasztottuk vagy töröltük.

Az élelmiszerellátás folytonossága rendkívül fontos

Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi helyzet kiszámíthatatlansága aggodalomra adhat okot. Mint az Ön megbízható partnere, szeretnénk biztosítani arról, hogy minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk Önt és minimalizáljuk az üzletmenetére gyakorolt esetleges kedvezőtlen hatást.

Tájékoztatjuk minden lényeges fejleményről, amennyiben azt a helyzet szükségessé teszi.

 • A koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos szituáció jelenleg nem befolyásolja a termelési tevékenységünket, azt terv szerint végezzük.
 • Annak érdekében, hogy proaktívan azonosítani tudjuk a potenciális alapanyagellátási problémákat, folyamatosan kapcsolatban állunk beszállítóinkkal. Az ellátás biztosítására készenléti tervet hoztunk létre. 

Amint túljutunk ezen az időszakon, a folyamatosan változó globális környezetről megszerzett tapasztalatokat beépítjük a működésünkbe. Adjon számunkra reményt a kínai helyzet, ahol már majdnem teljesen sikerült megfékezni a vírust.

Vigyázzunk magunkra és a körülöttünk lévőkre!