Innováció, melyet a természet ihletett: Bemutatkozik az ACTI Egg Reduction

11 ápr. 2023

A természet évszázadok óta az emberiség legnagyobb vívmányainak és találmányainak motorja. A Puratosnál, szintén a természet erejében keressük az inspirációt, legyen szó akár a sütő-, a cukrász vagy a csokoládéipar számára fejlesztett termékek tökéletesítéséről. Ez az, ami inspirál minket abban, hogy minőségibb alapanyagokat fejlesszünk és egy jobb életet teremtsünk az emberek számára.

Enzim alapú megoldás a sütő- és cukrászipar kihívásaival szemben

Egyre több fogyasztó szeretne olyan élelmiszerekkel találkozni az üzletek polcain, amelyek egyedülálló textúrával, izgalmas megjelenéssel és hosszabb eltarthatósággal rendelkeznek.

Azért, hogy segítsünk Önnek megérteni és kielégíteni ezt a fogyasztói igényt mélyreható kutatásokat végeztünk. Végül a megoldást magában a természetben találtunk meg, amely az enzimekhez vezetett. Az enzimek használatával egyszerre teljesíthetjük ezeket a fogyasztói igényeket.

Az enzimek olyan fehérjék, amelyek minden élő szervezetben jelen vannak. Az enzimeket egy kulcshoz hasonlíthatjuk. Ahogyan a kulcs csak egy adott zárat képes kinyitni, úgy az enzim is csak egy adott sejtek közötti folyamatot indít el, anélkül, hogy a folyamat része lenne.

Az iparágon belül leginkább enzimek a búzában, és a búzalisztben fordulnak elő. A különböző típusú enzimek különböző hatást gyakorolnak a termékekre. Pozitívan befolyásolhatják a termékek textúráját, frissességét, valamint a tészta stabilitását.

A Puratos több mint 25 éve foglalkozik enzimek azonosításával és előállításával, kifejezetten a sütő- és cukrászipari ágazatra összpontosítva. Egyedülálló szakértelmet építettünk ki, amely megalapozta azokat a termékeket, amelyeket kínálunk.

Miért pont az ACTI Egg Reduction?

A tojás a tészta egyik legfontosabb összetevője és első számú befolyásoló tényezője a késztermék alapanyagköltségének. Napjainkban a tojás elérhetősége, minőségének ingadozása és árának emelkedése egy nem mindennapi kihívással szembesíti a sütő- és cukrászipart.

Az ACTI Egg Reduction lehetővé teszi a folyékony tojás 15%-ának helyettesítését, ami a becslések szerint 10%-os költségmegtakarítást jelent. Termékünk Clean(er) Label megoldást biztosít, mivel csupán csak lisztből és enzimekből áll.

 

Használja az ACTI Egg Reductiont különböző késztermékek elkészítésére

Az új termék elérhetőségéről, rendelési lehetőségéről érdeklődjön vevőszolgálatainknál, vagy termékszakértő kollégáinknál!