Elefántcsontpart: Új iskola a csokoládé bónusznak köszönhetően

16 szept. 2021

Elkötelezettségeink
Cégszintű

A Cacao-Trace a Puratos fenntartható kakaóbeszerzési programja, amely újraértelmezi a minőségi csokoládé fogalmát. Szüntelenül keressük azokat a lehetőségeket, amikkel a kakaótermelőink és a helyi közösségek megélhetését javíthatjuk. Nagyszerű példa erre az az új iskola, amelyet az elefántcsontparti Adjamene gyermekei számára építettünk. A csokoládé bónuszt a közösségek jövőjébe fektetjük be: jobb életkörülményeket biztosítunk a diákok és a tanárok számára a tanulásra optimális környezet megteremtése révén.

A Cacao-Trace alapelve a folyamatos fejlődés

A Cacao-Trace program minden résztvevője számára kölcsönös előnyöket biztosít, és a többi hozzá hasonló programnál nagyobb mértékben támogatja a kakaótermelőket is. A termelőkkel megismertetjük azokat a technikákat, amik segítségével a legjobb minőségű kakaóbabokat tudják termeszteni. A fermentációs folyamat szigorú ellenőrzés mellett a Cacao-Trace központokban zajlik, közel a helyi közösségekhez. A kimagasló minőségért a termelőink minőségi bónuszt, továbbá minden értékesített kilogramm csokoládéért 10 cent értékben csokoládé bónuszt is kapnak. Ez akár több mint egyhavi plusz bevételt is jelenthet a termelők számára éves szinten. Ily módon jobbá tudjuk tenni a kakaótermelők és közösségek életét úgy, hogy közben kimagasló ízű csokoládét hozunk létre.

Mindazok, akik elutaztak, hogy megismerhessék a helyi közösségek életét, azt mesélték, hogy ez az élmény megváltoztatta az életüket. A Cacao-Trace óriási hatással volt rájuk és azóta is nagyon lelkesek. Hiszen ezzel a programmal mindenki csak nyerhet.

Miért pont az Abdoulayekro Általános Iskola?

Az oktatás kulcsfontosságú minden gyermek jövője szempontjából. Sajnos világszerte rengeteg gyermek számára elérhetetlenek a modern oktatási intézmények. Az elefántcsontparti Abdoulayekro Általános Iskolának óriási szüksége volt már egy jól kiépített infrastruktúrára, asztalokra, székekre, menzára és mosdókra. Az iskola felújítása külső anyagi támogatás nélkül sosem valósulhatott volna meg, így került képbe a Cacao-Trace.

A csokoládé bónusz kiosztása előtt a Cacao-Trace csapata több alkalommal is ellátogatott a régi iskolába. Látták, mire lenne szükség, és érezték, hogy tenniük kell valamit. A helyi közösség kezdeményezte az iskolafelújítási projekt elindítását. A Cacao-Trace csapata pedig elhatározta, hogy a csokoládé bónuszt az Abdoulayekro Általános Iskola felújítására használja fel. Ez a nagyszabású projekt csak a vásárlóinknak és a partnereinknek köszönhetően valósulhatott meg .

A csokoládé bónusz átadása egyben az elefántcsontparti iskolafelújítási projekt kezdete is volt

Abdoulayekro Általános Iskola azóta a diákok és tanárok új paradicsoma

Az iskolafelújítási projekt ténylegesen 2018. október 18-án indult el. Ez volt az a nap, amikor a kakaótermelők megkapták az első csokoládé bónuszt (21 millió Ft-nak megfelelő értékben). Ez az extra bevétel (minden 1 kg eladott csokoládé után 10 cent) létfontosságú a helyi közösségek számára, hiszen ezáltal olyan projekteket valósíthatnak meg, mint amilyen a helyi általános iskola teljes felújítása is. Nézze csak meg ezeket a képeket! Jól látható a különbség.

A diákok és a tanárok most biztonságos és oktatási célokra valóban megfelelő, székekkel és asztalokkal berendezett osztálytermekben tanulhatnak. Egy igazgatói iroda, egy teljesen felszerelt menza és új mosdók is épültek. Az új épületben minden megtalálható, amire csak szükség lehet.

Az új iskola felavatása az öröm és a remény pillanata volt a helyi közösség, a Cacao-Trace csapata és a vásárlóink számára. Ugyanabban hiszünk: csak úgy juthatunk előbbre, ha van egy közös célunk.

2019. szeptember 20. Az Abdoulayekro Általános Iskola felavatása

Csatlakozzon hozzánk, és támogassa a Cacao-Trace közösségeit

Az Abdoulayekro Általános Iskola projektje kiváló példája a Cacao-Trace program közösségek mindennapjaira gyakorolt hatására. Bízunk abban, hogy hamarosan még többen csatlakoznak a Cacao-Trace programhoz, amely biztosíthatja a kakaótermelő régió további fejlődését. Tegyünk együtt a csokoládé fenntarthatóságáért!