A Cacao-Trace cégünk egy egyedülálló, kölcsönös előnyökkel járó programja, melynek célja az, hogy a gazdálkodókkal való közvetlen együttműködés révén biztosítsuk a hosszútávú kakaótermelést. A gazdálkodók helyi tapasztalataira és szakmai tudására építünk,  majd fejlesztjük produktivitásukat. Segítünk javítani terményeik minőségén is, így a minőségi csokoládét az utánunk jövő generációk is megízlelhetik. 

Ezt a programunkat kiterjesztjük -  jelenleg Vietnámban és az Elefáncsont parton van jelen - más országokra is, mint: Délkelet Ázsia, Nyugat-Afrika és Dél-Afrika.

Cacao-Trace: Az életminőség javítása gyakorlati ötletek segítségével

A Cacao-Trace program közvetlen válasz a a fenntartható és nyomonkövethető ellátási folyamatra. Környezeti, üzleti és emberközpontú kezdeményezések egyedülálló kombinációja. A termelők életére és tevékenységére lett szabva úgy, hogy javítsa azokat. A Cacao-Trace program  fókuszában a minőség, az oktatás és képzés segíti a termelőt abban, hogy fejlessze képességeit, produktivitását  - és az a cél, hogy a jó minőségű csokoládét a következő nemzedék is megízlelje. 

A csokoládétermelőket és -fogyasztókat biztosíjuk arról, hogy a Cacao-Trace program a minőségi, megfelelő eredetű, étkezési célokra kiválóan alkalmas kakaóbabok termelése mellett áll.  A folyamatos fejlesztések szintén a program részei és független, harmadik fél általi auditra alkalmasak. 

 

A termelők képzése és oktatása

A képzés és oktatás a Cacao-Trace program fő tevékenysége. A gazdaságokban és - a betakarítás után - a központunkban nyújtott technikai támogatás és betanítás segít a termelőknek mind a terméshozam, mind a termény minőségének növelésében.  A további szakmai együttműködés, a gazdálkodási és környezetvédelmi technikák további fejlesztésével a termelők önállóan is magas terménymennyiséget érnek el. 

A fenntarthatósági formula és a kakaó minősége

Az egyéb fenntarthatósági programokhoz hasonlóan a Cacao-Trace is hozzájárul a fenntartható ellátási lánchoz a legjobb gyakorlatokon alapuló környezetvédelmi, pénzügyi és emberközpontú megközelítések révén. Ezen túlmenően ez egyben a jó minőség záloga. A Cacao-Trace csapatok szorosan együttműködnek a gazdálkodókkal, hogy gondosan irányítsák az erjesztési és szárítási folyamatot, ami fontos lépés a kiváló kakaóbabok biztosításához. Ez a támogatás lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy több időt fordítsanak az ültetvények ápolására, a megművelés, a termelékenység és a minőség javítására. Az eredménnyel mindenki elégedett. A gazdálkodók jobb hozamot produkálnak, míg a csokoládégyártók magasabb minőségű babot kapnak és finomabb csokoládét.

 

A valóban ízletes csokoládé kulcsa a megfelelő fermentálási folyamat

Ha ízekről és illatokról van szó, a Cacao-Trace termékek biztosítják mindazt, amit más egyéb készítmények nem gyakran. Emiatt fókuszál a program nagymértékben a helyi feldolgozásra és egyéb tényezőkre, úgymint a talaj, a klíma és a babok genetikai variációi.  Ahogyan a borászatban, az erjesztés itt is egy kulcsfontosságú állomás az egyes kakaóbabok ízesítési potenciáljának fejlesztésében. A folyamat elsajátításával biztosítjuk, hogy csak a legmegfelelőbb minőségű babból készül a Cacao-Trace csokoládé.

Extra bónusz a Cacao-Trace termékekhez

Amikor Cacao-Trace programból származó terméket vásárol,akkor támogata, hogy a kakaó hosszútávon is rhető legyen, továbbá hozzájárul a termelők magasabb színvonalú megélhetéséhez.  Minden eladott kiló csokoládéhoz a Cacao-Trace 0,10 tonnás csokoládé bónuszt fizet a gazdáknak.  Ez az egyszerű és átlátható kifizetési módszer egyedülálló abban a tekintetben, hogy a juttatás 100%-át kapják meg a termelők közvetlenül a Next Generation Cacao Alapítványtól. Ez egy kölcsönösen kedvező kapcsolódási lánc a termesztő gazdától kezdve a csokoládé gyártón és forgalmazón át világszerte az összes csokoládé - rajongóig.

Bizalomépítés az ellátási folyamat és nyomonkövethetőség révén

A Cacao-Trace program csokoládéinak megvásárlásával közvetlenül a termelőket és azok családjait támogatja. Az ellenőrzött kiválogatási folyamat révén - mely során a Cacao-Trace terményeket elkülönítve kezejük más kakaóterményekkel - a betakarítástól kezdve a feldolgozásig - garantálja a termék fizikai nyomonkövethetőséget. A csokoládé szerelmesei és a termelők nyugodtak lehetnek affelől, hogy a Cacao-Trace kakaóbab validált, regisztrált termény.