Ünnepi desszert

Pralinés linzertészta
Liszt BL-55 385 g
Argenta General HF (margarin) 290 g
Praliné Noisette 50% 120 g
Cukor 115 g
Tej (2,8%) 80 g
Gyümölcstöltelék
Topfil Feketeribizli (60% gyümölcstartalommal)
Citromos krém
Aristo Decor HF (margarin) 700 g
Belcolade White X605G (fehér csokoládé) 680 g
Fondant 500 g
Whippak (habalap) 250 g
Glükóz szirup 140 g
Classic Citrom / Citron (sűrítmény) 25 g

Elkészítés

Krém: a Whippak-ot, az Aristo Decor margarint, a fondant és a glükóz szirupot főzzük fel 85°C-ra. Miután felfőztük öntsük rá a B White X605/G csokoládét, és kézi mixer segítségével keverjük át az így kapott krémet. A Classic Citromot keverés közben adagoljuk a krémhez.

Töltelék: a Topfil Feketeribizli gyümölcstölteléket kis szilikon formába töltsük be és tegyük fagyasztóba.

Tészta: a tészta puha állagú lesz, ezért begyúrás után fóliázzuk be és tegyük hűtőbe, hogy a tészta megmunkálható legyen. Miután a tészta megdermedt, és lehet vele dolgozni, nyújtsuk ki a linzert 3 mm vastagságúra, szúrjuk ki szaggatóval és tegyük sütőpapírral takart lemezre. 170°C-on süssük készre a linzert.

Desszert: vegyük ki a fagyasztóból a Topfil Feketeribizlit és tegyük a linzer közepére, majd a kihűlt és kikevert citromos krémet töltsünk a tetejére úgy, hogy az teljesen bevonja. Helyezzünk tört pörkölt mogyorót a citromos krém tetejére és tegyük 15°C-os hűtőbe. Amikor kihűlt a krém vonjuk be temperált B White X605/G csokoládéval. Tároljuk 15°C-os hűtőben.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Tudjon meg többet!

Kapcsolódó receptek