Túrós Táska

Tészta
Búzaliszt BL-55 1000 g
Víz 600 g
Élesztő 40 g
Hajtogatás
Aristo Croissant HF (margarin)
Töltelék
Deli Quark (túró alap) 1000 g
Túró 1000 g
Mazsola 50 g

Elkészítés
  • Dagasszunk tésztát 2 perc lassú, majd 4 perc gyors fordulattal 20°C hőmérsékleten az összetevők felhasználásával.
  • A dagasztást követően hajtogassuk a tésztát 3 szimpla hajtással. A hajtogatást követően 10 percig pihentessük a tésztát, majd nyújtsuk ki és daraboljuk fel kb 10x10 cm-es részekre.
  • A feldarabolt tésztalapokat töltsük meg túrókrémmel és csomagoljuk össze őket a sarkaik középre hajtásával.
  • Helyezzük kelesztőbe és kelesszük 45 perc hosszan. Az 210°C-ra előmelegített, gőzzel telített sütőben kb 17 perc alatt süssük ki a túróstáskát.

Figyelem: A sütési idő a tészta formájától és tömegétől függően kis mértékben változhat!


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Sütőipar
  • Leveles tészta
  • Tavasz