Torta della stagione

Tészta
Liszt BL-55 1000 g
Víz 650 g
Élesztő 40 g
Easy Croissant 200 g
Aristo Croissant HF (margarin) 472 g
Töltelék
Deli Quark (túró alap)
Dekoráció
Gyümölcsök
Harmony Sublimo (zselé)

Elkészítés

Alaptészta: Készítsünk tésztát az összetevőkből 2 perc lassú és 4 perc gyors dagasztással. Ügyeljünk arra, hogy a tésztánk hideg legyen.

Hajtogatás: A kimért margarinnal hajtsunk két szimplát a tésztára, majd hagyjuk pihenni 10-15 percet üzemi hőmérsékleten. A pihentetés elteltével hajtsunk rá még egy szimplát és tegyük a tésztát hűtőszekrénybe feldolgozásig.

Feldolgozás: Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3,5-4 mm vastagságúra majd vágjuk fel 8×8 cm-es darabokra.

Kelesztés: 32°C-on 35-40 percig kelesszük a tésztát. Kelesztés után, nyomózsákból helyezzünk a tészta közepére kb. 2 cm vastagságban Deli Quark túró alapot.

Sütés: Süssük készre 220°C-os, gőzzel telített sütőtérben.

Dekoráció: Amikor kihűlt a termék, vágjuk le a tészta széleket hosszirányban, majd helyezzünk tisztított gyümölcsöket a termék tetejére majd Harmony Sublimo-val (ecset segítségével) kenjük le a gyümölcsöket.


Tipp:
Sütés közben, nyissuk ki a tiplit az utolsó 1 percben

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Sütőipar
  • Leveles tészta
  • Nyár