Tészta | ||
---|---|---|
Fehér búzakenyérliszt BL 80 | 2400 g | |
Búza rétesliszt BFF 55 | 600 g | |
Víz | 2400 g | |
Belcolade Kakaópor 22-24 | 150 g | |
O-Tentic Durum (kovászkészítmény) | 120 g | |
Sapore Bánk Bán (folyékony kovász) | 84 g | |
Só | 50 g | |
Méz | 300 g | |
Belcolade Dark Szemcse K10 (étcsokoládé) | 600 g | |
Pekándió | 750 g | |
Dióbél | 750 g |
Dagasszunk tésztát az összetevőkből 3 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton, a végén lassú fokozaton keverjük bele a Belcolade Dark Szemcse K10 étcsokoládét, a pekándiót és a diót. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 28°C legyen. A tésztaérés 15 perc, ezután osszuk fel 600 grammos darabokra és gömbölyítsük, majd ismét pihentessük 15 percig. Az így kapott tésztát újra gömbölyítsük és kelesszük lemezen 50 percig 33°C-on. Vágjuk meg a felületét, majd süssük előmelegített 195°C-os gőzös sütőben 30 percig.