Pekándiós-csokoládés cipó

Tészta
Fehér búzakenyérliszt BL 80 2400 g
Búza rétesliszt BFF 55 600 g
Víz 2400 g
Belcolade Kakaópor 22-24 150 g
O-Tentic Durum (kovászkészítmény) 120 g
Sapore Bánk Bán (folyékony kovász) 84 g
50 g
Méz 300 g
Belcolade Dark Szemcse K10 (étcsokoládé) 600 g
Pekándió 750 g
Dióbél 750 g

Technológia

Leírás

Dagasszunk tésztát az összetevőkből 3 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton, a végén lassú fokozaton keverjük bele a Belcolade Dark Szemcse K10 étcsokoládét, a pekándiót és a diót. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 28°C legyen. A tésztaérés 15 perc, ezután osszuk fel 600 grammos darabokra és gömbölyítsük, majd ismét pihentessük 15 percig. Az így kapott tésztát újra gömbölyítsük és kelesszük lemezen 50 percig 33°C-on. Vágjuk meg a felületét, majd süssük előmelegített 195°C-os gőzös sütőben 30 percig.


Igény

  • Karácsony

Tudjon meg többet!

Kapcsolódó receptek