Tészta | ||
---|---|---|
Liszt (BL55) | 1000 g | |
Fánkkoncentrátum Prémium 20% | 200 g | |
Élesztő | 70 g | |
Olaj | 70 g | |
Diarom Fánkaroma | 10 g | |
Víz | 520 g | |
Felület | ||
Carat Decorcrem Dark | ||
Tört pörkölt mogyoró | ||
Sütéshez | ||
Ariba Tropic |
Az összetevőkből dagasszunk tésztát 6 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb. 29°C legyen. Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 5 percen keresztül. Pihentetés után osszuk 50 grammos részekre és formázzuk gyűrűformára. A fánkokat helyezzük fel az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb. 40 percig 32°C-on. Majd jól szellőző helyen további 10-20 percig bőrösítsük a fánkokat. Süssük a fánk mindkét oldalát 3-3 percig, majd fordítsuk vissza az első oldalra és süssük további 1 percig 175°C-on. A sütést követően hagyjuk azokat lehűlni, majd mártsuk őket olvasztott Carat Decorcrem dark bevonóba, amibe keverhetünk egy kevés olajat, hogy flexibilisebb legyen. Szórjuk meg a legvégén tört pörkölt mogyoróval a két oldalát.
Nehézségi fokozat: