Tészta | ||
---|---|---|
Liszt (BL55) | 1000 g | |
Fánkkoncentrátum Prémium 20% | 200 g | |
Élesztő | 70 g | |
Olaj | 70 g | |
Diarom Fánkaroma | 10 g | |
Víz | 520 g | |
Töltelék/Felület | ||
Carat Decorcrem White | ||
Whippak (habalap) | ||
Coldfil Vanilla (krém) | ||
Belcolade Háncs (étcsokoládé) | ||
Belcolade Háncs (fehér csokoládé) | ||
Sütéshez | ||
Ariba Tropic |
Az összetevőkből dagasszunk tésztát 6 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb. 29°C legyen. Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 5 percen keresztül. Pihentetés után osszuk és gömbölyítsük 50 grammos egyenlő részekre. A fánkokat
helyezzük fel az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb. 40 percig 32°C-on, közben a tésztát lenyomjuk egy alma szeletelővel. Majd jól szellőző helyen további 10-20 percig bőrösítsük a fánkokat. Süssük a fánk mindkét oldalát 3-3 percig, majd fordítsuk vissza az első oldalra és süssük további 1 percig 175°C-on. A sütést követően hagyjuk azokat lehűlni, majd beletöltjük a Coldfil vanilla tölteléket. Mártsuk őket olvasztott Carat Decorcrem white bevonóba. Végül Whippak habbal díszítjük a közepén és csokoládé hánccsal megszórjuk.
Nehézségi fokozat: