Csillag kenyér

Tészta
Fehér búzakenyérliszt BL 80 10000 g
Víz 6000 g
Sapore Softgrain Multigrain CL (magkeverék) 3000 g
O-Tentic Origin (kovászkészítmény) 400 g
180 g

Technológia

Leírás

Dagasszunk tésztát az összetevőkből 6 perc lassú és 5 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 26°C legyen. A tésztaérés 45 perc, ezután osszuk 100 grammos és 500 grammos darabokra. 2 perc pihentetés után a 100 grammos tésztadarabokat nyújtsuk 2 mm vastagságú kör formájúra. Az 500 grammos tésztadarabokat is nyújtsuk ki 8 mm vastagságúra, majd vágjuk 5 darab 100 grammos háromszögre és helyezzük rá a 2 mm vastagságúra nyújtott tésztára úgy, hogy csillag formát alkossanak. A 2 mm vastagságú tésztán ejtsünk 5 vágást. A vágások a tészta középpontjából induljanak ki és a rajta lévő tésztaháromszögek csúcsainak metszetében végződjenek. Ezeket a részeket hajtsuk rá a tésztaháromszögek középpontjának irányába, majd nyomjuk rá őket alaposan. Kelesszük 26°C-on 60 percen át. Az így kapott tésztát fordítsuk meg, majd így tegyük be a gőzmentes sütőbe és süssük 240°C-on 20-24 percig.


Igény

  • Karácsony

Tudjon meg többet!

Kapcsolódó receptek