Choco-chomo

Tészta
Liszt BL-55 100%
Élesztő 4%
Easy Croissant 20%
Víz 60%
Dúsításhoz
Belcolade Dark Szemcse K10 (étcsokoládé) 8%
Hajtogatáshoz
Aristo Croissant HF (margarin) 25%

Elkészítés

A tészta alapanyagokat gyúrjuk össze 2 perc lassú és 4 perc gyors dagasztással. A dagasztási idő lejárta előtt fél perccel adjuk hozzá az étcsokoládé szemcsét. Hajtsuk bele az Aristo Croissant Lapot. Hajtogatás: 3 szimpla. Nyújtsuk ki 7mm vastagságra, majd szeleteljük 1cm csíkokra a tésztát. A csíkokat sodorjuk fel, és kössünk belőlük csomót, mintha brióst készítenénk. Kelesztés 34°C, ~40 perc Sütés 220°C-on, vetés után közvetlenül adagoljuk a gőzt a sütőtérbe. Sütés után Miroir Natur-al kenjük le a terméket.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Sütőipar
  • Leveles tészta
  • Tél

Belga csokoládés csomó, leveles tésztából.