Carolas (baguette kagyló)

Összetevők
Búzafinomliszt BL 55 660 g
Durumbúza simaliszt DSL 340 g
O-Tentic Durum (kovászkészítmény) 40 g
18 g
Víz 700 g

Elkészítés

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Sütőipar
  • Baguette
  • Laktózmentes
  • Clean Label

Ez a csepp formájú, apró, ropogós kenyérféle a spanyol tapas bárok nélkülözhetetlen kelléke. Vágja félbe a carolast, és kenje le fokhagymás olívaolajjal a puha belső részeket. A félbevágott carolasra rakhat serrano sonkát, chorrizot, roston sült tintahalat, vékonyra vágott castilla vagy manchego sajtot, sült szardíniát, paradicsomkarikát, articsókát, füstölt makrélát, sült padlizsánt, omlettet, bébiuborkát, gyöngyhagymát, spenótot, roston sült garnélarákot, friss petrezselymet vagy grillezett zöldpaprikát az igazán spanyolos ízvilágért.