Áfonyás kosárka

Tészta
Liszt (BL-55) 300 g
Argenta General HF (margarin) 200 g
Porcukor 100 g
Tojássárgája 60 g
Vaníliás cukor 15 g
Gyümölcstöltelék
Topfil Erdei Áfonya (60% gyümölcstartalommal)
Fény
Sunset Glaze CL

Elkészítés

Tészta: az összetevőkből gyúrjunk linzertésztát. Fóliázzuk be és tegyük hűtőbe addig, amíg a tészta megszilárdul. Amikor megszilárdult a linzertészta vegyük ki a hűtőből, csomagoljuk ki a fóliából és gyúrjuk át. Nyújtsuk ki a tésztát 2,5 mm vastagságúra. A tészta egyik felét pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, majd helyezzük bele a kosárka alakú sütőformába. Nyomózsák segítségével töltsük be Topfil Erdei Áfonya gyümölcstöltelékkel. A tészta megmaradt részét rácsozzuk meg, és kicsit húzzuk széjjel, hogy a háló szépen felvegye az alakját. Szaggató segítségével szúrjuk ki a hálót és tegyük a betöltött gyümölcstöltelék tetejére. A rácsot kenjük le Sunset Glaze kalácsfénnyel (ecset segítségével) és 170-180°C fokra előmelegített sütőben ~15-20 perc alatt süssük készre.

Amikor a termék kihűlt, vagy langyos, szedjük ki a sütőformából!


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Linzerféleség
  • Ősz