A tészta összetevőiből az Aristo Croissant HF margarin kivételével dagasszunk tésztát 3 perc lassú és 4 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete 24°C hőmérsékletű legyen. 10 percnyi pihentetés után a margarinnal együtt három szimpla behajtással formázzuk meg a tésztát, majd pihentessük ismét. A kész tésztát nyújtsuk 3 mm vastagságúra és daraboljuk egyenként kb. 10 - 18 - 18 cm oldalhosszúságú háromszögekre, majd formázzunk belőlük cornettiket. Következő lépésben kelesszük 120 percig 35°C-on 80% páratartalom mellett. Végül kezeljük Sunset Glaze CL felületi fénnyel és süssük készre 180°C-on gőzös kemencében körülbelül 16 perc alatt.
Nehézségi fokozat:
Jellemző, hogy az olaszok a reggelijüket munkába menet egy bárban vagy kávézóban fogyasztják el. Az étkezés természetesen magába foglalja a forró kávét (például ristretto, espresso, macchiato, cappuccino vagy caffelatte) és az édes péksüteményt, ami általában croissant, olaszul cornetto. Adja át magát az olasz életérzésnek és próbálja ki a receptünket.