Elkészítés

Az összetevőkből dagasszunk tésztát 5 perc lassú és 7 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb. 28°C legyen. Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 5 percen keresztül. Pihentetés után nyújtógépen engedjük át és vágjuk 50 grammos téglalap alakú részekre.  A fánkokat helyezzük fel az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb. 40 percig 32°C-on. Majd jól szellőző helyen további 10-20 percig bőrösítsük a fánkokat. Süssük a fánk mindkét oldalát 3-3 percig, majd fordítsuk vissza az első oldalra és süssük további 1 percig 175°C-on. A sütést követően hagyjuk azokat kihűlni, majd beletöltjük a Coldfil vanilla tölteléket. Mártsuk egyik oldalát olvasztott Carat Coverlux dark, a másikat pedig Carat Coverlux white bevonóba. A bevonóba keverhetünk egy kevés olajat, így flexibilisebb lesz. A tetejét szórjuk meg szeletelt pörkölt mandulával.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Farsangi fánk
  • Tél
  • Tavasz