Elkészítés

Az összetevőkből dagasszunk tésztát 6 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb. 29°C legyen. Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 5 percen keresztül. Pihentetés után osszuk és gömbölyítsük 50 grammos egyenlő részekre. A fánkokat
helyezzük fel az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb. 40 percig 32°C-on, közben a tésztát lenyomjuk egy alma szeletelővel. Majd jól szellőző helyen további 10-20 percig bőrösítsük a fánkokat. Süssük a fánk mindkét oldalát 3-3 percig, majd fordítsuk vissza az első oldalra és süssük további 1 percig 175°C-on. A sütést követően hagyjuk azokat lehűlni, majd beletöltjük a Coldfil vanilla tölteléket. Mártsuk őket olvasztott Carat Decorcrem white bevonóba. Végül Whippak habbal díszítjük a közepén és csokoládé hánccsal megszórjuk.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Farsangi fánk
  • Tél
  • Tavasz