Baguette

A francia bagett Franciaország egyik szimbóluma lett. Ez a hosszú, vékony, ropogós kenyér lágy bélzettel egy nagyon egyszerű recept alapján készül: búzaliszt, víz, élesztő és só.  Eredetét tekintve 1920-tól a falusi pékeknek megtiltották, hogy reggel négy óra előtt süssenek kenyeret. Ez megakadályozta, hogy reggelre elkészüljenek a hagyományos kenyerek, de a hosszú, vékony bagett sokkal hamarabb kisült, mint más kenyerek. A párizsi pékek ekkor versenyezni kezdtek, hogy tökéletesítsék az alapreceptet, naponta háromszor sütöttek az egyre  roppanósabb kéregért és lágyabb bélzetért. A baguett később az egész világot meghódította.

Puratos összetevők

Tigris Blue (komplex adalék)

Komplex sütőipari adalékanyag normál, fagyasztott és késleltetett technológiákhoz

Tigris White (komplex adalék)

Sütőipari adalékanyag kenyerek és zsemlefélék készítéséhez

Puravita Integrale (keverék)

Sütőipari keverék teljes kiőrlésű lisztből készült sütőipari termékek készítésére

Tigris Orange (komplex adalék)

Sütőipari adalékanyag zsemlefélék és finompékáruk készítésére

Sapore Othello (poralapú ízkovász)

Kovászkészítmény rozsból (szárított ízkovász)

Sapore Orfeo (poralapú ízkovász)

Savanykás karakterű, erősen rozsos jellegű, savakban gazdag, háttérben kakaóbab jegyeket finoman hordozó por alapú ízkovász

Sapore Traviata (poralapú ízkovász)

Kovászkészítmény rozsból (szárított rozskovász)

Easy Gallego (keverék)

Sütőipari keverék spanyol kovászkészítménnyel készült termékek készítéséhez

Sütőipari Szaktudás Központ

Lehetőségeket és eszközöket biztosít a vásárlók számára speciális sütőipari késztermékek elkészítéséhez és a gyártás megkezdése előtti tesztsütésekhez is.

Bővebben

Tájékozódjon összes szolgáltatásunkról!

Kenyérzamat Központ

Belgiumban, St. Vithben található ez a központunk, ahol a vásárlók, kutatók és a Puratos munkatársak egyaránt felfedezhetik a tökéletes kenyérízek világát. A központ a híres Kovásztárunknak is otthont ad.

Bővebben

Tájékozódjon összes szolgáltatásunkról!