Bagel

A bagel egy gyűrű alakú élesztős tésztájú péksütemény. Krakkóból, Lengyelországól származik 1610-ből. Innen került az amerikai kontinensre a bevándorlókon keresztül. Ma nagyon népszerű Észak-Amerikában, két fajtája van: A New York stílusú bagel malátával és sóval készült, vízben forralt és kisütött fajta és a Montreal bagel, ami egy édesebb és ropogósabb variáció. Ez utóbbi mézzel kevert vízben forralt és faszén-sütőben nyeri el végleges formáját. 

Számos bagel recept létezik, fehér, teljes kiőrlésű lisztből mákkal vagy szezámmaggal is megszórható.

Sütőipari Szaktudás Központ

Lehetőségeket és eszközöket biztosít a vásárlók számára speciális sütőipari késztermékek elkészítéséhez és a gyártás megkezdése előtti tesztsütésekhez is.

Bővebben

Tájékozódjon összes szolgáltatásunkról!

Kenyérzamat Központ

Belgiumban, St. Vithben található ez a központunk, ahol a vásárlók, kutatók és a Puratos munkatársak egyaránt felfedezhetik a tökéletes kenyérízek világát. A központ a híres Kovásztárunknak is otthont ad.

Bővebben

Tájékozódjon összes szolgáltatásunkról!