Túrós Rétes

Tészta
Búzaliszt BL-55 1000 g
Argenta General HF (margarin) 100 g
Easy Lux (keverék) 200 g
Víz 600 g
Hajtogatás
Aristo Croissant HF (margarin)
Töltelék
Deli Quark (túró alap) 1000 g
Túró 1000 g
Mazsola 50 g

Elkészítés
  • Készítsük el az élesztő nélküli leveles tésztánkat 2 perc lassú és 4 perc gyors dagasztással a recept szerint.
  • Az előre kimért Aristo Croissant margarint sütőpapír között formázzuk szögletes alakra, helyezzük a tészta egyik oldalára és a tészta üresen maradt részét hajtsuk rá. Hajtogassunk egy szimpla (3-as) és egy dupla(4-es)hajtást a tésztára.
  • Pihentessük hűtőben kb. 2-3 órát, majd ismét hajtsunk rá egy szimpla (3-as) és egy dupla (4-es) hajtást.
  • Felhasználásig hűtőben tároljuk.
  • Nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 mm vastagságúra és vágjunk le a kinyújtott tésztából 15 cm széles csíkokat.
  • A levágott tészta közepén hosszban helyezzük rá a tölteléket, majd jobb oldalról a tölteléket borítsuk be az üresen maradt tészta résszel és kenjük meg tojással.
  • Ezután a bal oldali üresen maradt tésztarészt ráhajtjuk a tojással megkent tészta felületre.
  • A rétest lemezre tesszük és felületét megszurkáljuk villával, majd tegyük 210°C-os gőzzel teli sütőtérbe 50 percre.
  • Vegyük vissza a hőmérsékletet 20 perc elteltével 180°C-ra és nyissunk rá tiplit.
  • Amikor a termék megsült és kihűlt, szeleteljük fel tetszés szerinti darabokra és porcukorral hintjük meg a terméket.

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Sütőipar
  • Leveles tészta
  • Tavasz
  • Ősz