Rákóczi túrós

Elkészítés

Linzer lap: A recept alapján gyúrjuk be a linzer tésztát. Nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra, szurkáljuk meg és előmelegített sütőben süssük félkészre a linzer lapot.

Túrótöltelék: Keverjük össze a Deli Quarkot a túróval és a mazsolával.

Feldolgozás: A kihűlt linzer lapot vékonyan kenjük meg Topfil Sárgabarackkal majd az előre összekevert túró tölteléket simítsuk rá. Sütés: Süssük készre 180°C-on.

Wind-hab: A főzőedénybe tegyük a receptben megadott cukor mennyiséget és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd a citromlevet. Főzzük 110°C-ra a szirupot. Készítsük el a Wind-habot a következő módon: tiszta üstbe tegyük a receptben megadott cukrot és a tojásfehérjét. Verjük habbá, majd lassan adjuk hozzá a forró szirupot és 2-3 percig keverjük.

Díszítés: Csillagcsöves nyomózsákból rácsozzuk be a kisült terméket, hintsük be a felületét vékonyan porcukorral és 60-70°C-os sütőben szárítsuk ki a felületet. Keverjük össze a Harmony Clasic Natúrt és a Classic Sárgabarackot majd töltsünk a megszárított habrácsok közé a sárgabarackos zselét. Szeleteljük négyzetalakúra.


Tipp:
Szeleteléskor kevésbé fog törni a leszárított Wind-hab, ha még langyos a sütemény.

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Linzerféleség
  • Cukrászipar
  • Linzerféleség
  • Nyár
  • Ősz

A sütemény Rákóczi János budapesti mesterszakács (1897-1966) nevét viseli, aki szerte a világon megbecsülést szerzett a magyar konyhaművészetnek. Receptjét a Magyar Szakács 1937. decemberi számában közölték, először Rákóczi túrós lepény néven. Nemzetközi hírnévre 1958-ban a brüsszeli világkiállításon tett szert.