Málnás Gombafej

Gomba tészta
Tojás 500 g
Argenta General HF (margarin) 200 g
10 g
Víz 500 g
Liszt BL-55 300 g
Belcolade Kakaópor 22-24 20 g
Cukor 20 g
10 g
Gomba kéreg
Tegral Satin Choco (keverék) 250 g
Argenta General HF (margarin) 100 g
Kristálycukor 50 g
Tojás 50 g
Mogyorós puding
Tej (2,8%) 1000 g
Festipak (habalap) 400 g
Praliné Noisette 50% 200 g
Cukor 160 g
Tojás 100 g
Cremfil Classic Cocoa (krém) 90 g
Tojássárgája 80 g
Topfil Málna (60% gyümölcstartalommal)

Elkészítés

Gomba kéreg: Az összetevőkből gyúrjunk barna linzert. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy kezelhető legyen, majd 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki és szúrjuk ki 4 cm átmérőjű karikával, és lefóliázva tegyük újra hűtőszekrénybe.

Gomba tészta: Forraljuk fel a vizet, a margarint, a sót és a cukrot. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaóport, majd jól reszteljük át. Ezután adagoljuk hozzá az egész tojást, amíg a tészta egynemű nem lesz. Nyomjunk habzsák (22-es sima cső) segítségével 4 cm átmérőjű tallérokat sütőpapírra, majd fedjük le a hűtőszekrényben tárolt gomba kéreggel, és süssük készre hertes kemencében 170°C-on, kb. 40-45 percen át, nyitott tiplivel.

Mogyorós puding: Forraljuk fel a tejet 60 g cukorral. A maradék cukrot keverjük össze a CPT Classic pudingporral, a tojás sárgájával és az egész tojással, majd adjuk hozzá a forrásban lévő tejhez és keverjük simára a pudingot. Az elkészült pudingot ízesítsük a Praline Noisette mogyorópasztával, majd újra keverjük simára. Fóliázzuk le a mogyorós pudingot és hűtsük le 4°C-ra. Amikor lehűlt a mogyorós puding, keverjük át úgy, hogy csomómentes legyen, majd keverjük hozzá a felhabosított Festipak habalapot. Töltsük be a gombafejeket az aljukon keresztül a mogyorós pudinggal, majd nyomjunk sima csöves (8-as) zsákból Topfil Málna gyümölcstölteléket a puding közepébe. Tároljuk a töltött gombafejeket hűtőben 10°C fokon.


Tipp:
A kisült-kihűlt gombafejeket frissen töltsük be, amíg a tészta szerkezete puha és laza.

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Forrázott tészta
  • Tél