Cornetto

Tészta
Búzafinomliszt BL 55 1000 g
Víz 600 g
O-Tentic Durum (kovászkészítmény) 40 g
Mimetic 32 30 g
Cukor 100 g
Tejpor 10 g
10 g
Aristo Croissant HF (margarin) 442,5
Felület
Sunset Glaze CL

Elkészítés

A tészta összetevőiből az Aristo Croissant HF margarin kivételével dagasszunk tésztát 3 perc lassú és 4 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete 24°C hőmérsékletű legyen. 10 percnyi pihentetés után a margarinnal együtt három szimpla behajtással formázzuk meg a tésztát, majd pihentessük ismét. A kész tésztát nyújtsuk 3 mm vastagságúra és daraboljuk egyenként kb. 10 - 18 - 18 cm oldalhosszúságú háromszögekre, majd formázzunk belőlük cornettiket. Következő lépésben kelesszük 120 percig 35°C-on 80% páratartalom mellett. Végül kezeljük Sunset Glaze CL felületi fénnyel és  süssük készre 180°C-on gőzös kemencében körülbelül 16 perc alatt.

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Sütőipar
  • Leveles tészta

Jellemző, hogy az olaszok a reggelijüket munkába menet egy bárban vagy kávézóban fogyasztják el. Az étkezés természetesen magába foglalja a forró kávét (például ristretto, espresso, macchiato, cappuccino vagy caffelatte) és az édes péksüteményt, ami általában croissant, olaszul cornetto. Adja át magát az olasz életérzésnek és próbálja ki a receptünket.