Linzertészta | ||
---|---|---|
Liszt B-55 | 3000 g | |
Cukor | 1000 g | |
Argenta General Soft HF (margarin) | 2000 g | |
Sütőpor | 50 g | |
Egész tojás | 6 db | |
Vanília aroma | 20 g | |
Citrom aroma | 30 g | |
Deli Quark (túró alap) | 300 g | |
Túró | 300 g | |
Gyümölcstöltelék | ||
Topfil sárgabarack | ||
Satin omlós tészta | ||
Tegral Satin Natur (keverék) | 100 g | |
Egész tojás | 35 g | |
Étolaj | 30 g | |
Víz | 22 g | |
Fényezés | ||
Miroir Natúr (tükörzselé) |
Gyúrjuk össze a linzer tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki 4 mm-re, és 22 cm átmérőjű tortakarikával vágjunk ki a tésztából egy lapot, és süssük előre 180⁰C-os sütőben! Amikor kisült és kihűlt a linzerlap, Spraylixel (leragadásgátló spray) fújjuk ki a tortakarikát, helyezzük a linzerlapra, és simítsuk bele a receptben szereplő túrótölteléket! Kívülről befelé haladva, kőröket rajzolva töltsük be a gyümölcstöltelékeket a túró töltelék tetejére! A karika szélétől kb. 1 cm-re kezdjük a Topfil Sárgabarackkal. Figyeljünk arra, hogy a gyümölcstöltelékek között legalább 1-1 cm hely maradjon! Keverjünk omlós tésztát a receptben megadott Tegral Satin Natúr-ból, majd töltsük be a tésztát a gyümölcstöltelékek között meghagyott 1-1 cm helyre! Süssük 180°C-on 40-50 percig! Amikor kisült, kenjük le a torta felületét Miroir Natúr tükörzselével!
Nehézségi fokozat:
Egy könnyed desszert, amelyben harmonikusan keveredik a friss túró és a barack íze.