Barackos gyümölcstorta túróval

Linzertészta
Liszt B-55 3000 g
Cukor 1000 g
Argenta General Soft HF (margarin) 2000 g
Sütőpor 50 g
Egész tojás 6 db
Vanília aroma 20 g
Citrom aroma 30 g
Deli Quark (túró alap) 300 g
Túró 300 g
Gyümölcstöltelék
Topfil sárgabarack
Satin omlós tészta
Tegral Satin Natur (keverék) 100 g
Egész tojás 35 g
Étolaj 30 g
Víz 22 g
Fényezés
Miroir Natúr (tükörzselé)

Elkészítés

Gyúrjuk össze a linzer tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki 4 mm-re, és 22 cm átmérőjű tortakarikával vágjunk ki a tésztából egy lapot, és süssük előre 180⁰C-os sütőben! Amikor kisült és kihűlt a linzerlap, Spraylixel (leragadásgátló spray) fújjuk ki a tortakarikát, helyezzük a linzerlapra, és simítsuk bele a receptben szereplő túrótölteléket! Kívülről befelé haladva, kőröket rajzolva töltsük be a gyümölcstöltelékeket a túró töltelék tetejére! A karika szélétől kb. 1 cm-re kezdjük a Topfil Sárgabarackkal. Figyeljünk arra, hogy a gyümölcstöltelékek között legalább 1-1 cm hely maradjon! Keverjünk omlós tésztát a receptben megadott Tegral Satin Natúr-ból, majd töltsük be a tésztát a gyümölcstöltelékek között meghagyott 1-1 cm helyre! Süssük 180°C-on 40-50 percig! Amikor kisült, kenjük le a torta felületét Miroir Natúr tükörzselével!


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Egy könnyed desszert, amelyben harmonikusan keveredik a friss túró és a barack íze.