Almás kosár

Összetevők
Liszt BL-55 1000 g
Aristo Croissant HF (margarin) 760 g
Víz 600 g
Easy Potato (keverék) 200 g
Argenta General HF (margarin) 100 g

Elkészítés

Tészta: Készítsük el az élesztő nélküli leveles tésztát 2 perc lassú és 4 perc gyors dagasztással. Hajtogatás: Az előre kimért Aristo Croissant lap margarint sütőpapír között formázzuk szögletes alakúra, helyezzük a tészta egyik oldalába, és a tészta üresen maradt részét hajtsuk rá a margarinra. Hajtogassunk egy szimpla (3-as) és egy dupla (4-es) hajtást a tésztára. Pihentessük hűtőben 12órát, majd ismét hajtsunk rá egy szimpla (3-as) és egy dupla (4-es) hajtást. Nyújtsuk ki a tésztát 2,5 mm vastagságúra és daraboljuk fel 4,5 cm × 23 cm darabokra. A tésztacsíkokat kenjük meg Topfil Málna-val. Szeleteljünk fel almát és tegyük be 20 másodpercre a mikrohullámú sütőbe. A szeleteket helyezzük a Topfillel lekent tésztaszeletekre úgy, hogy az alma íves (héjas) része a tésztán kívül essen és a szeletek egymást érjék. Amikor végig raktuk a tésztát alma szeletekkel a tészta alsó részét hajtsuk fel és oldalról tekerjük fel a tészta csíkot. Igény szerint tölthetünk Topfilt a feltekert tészta közepébe is. Tegyük sütőformába és 210 C-on 30 percig sütjük.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Sütőipar
  • Leveles tészta
  • Nyár
  • Ősz